Ajuts Next Generation _Turisme rural. 2023

El proper 17 de gener de 2023

s’obre el període per sol·licitar les noves ajudes de finançament per a projectes d’eficiència energètica i economia circular per empreses turístiques de Catalunya.

La iniciativa, finançada pels plans Next Generation, pretenen ser un instrument europeu per a la recuperació i la transformació post-COVID, i pel Pla de recuperació, transformació i resiliència del Govern d'Espanya.

Aquesta convocatòria és una oportunitat per què els propietaris d’establiments de turisme rural pugueu reduir la vostra despesa energètica actual, millorant l’eficiència de la casa i a adoptant pràctiques sostenibles d'economia circular.

Us fem un resum del què cal saber!

Les actuacions subvencionables per aquesta convocatòria són totes aquelles que millorin un 30% el consum d’energia mitjançant accions en l’envolupant de l’edifici, la instal·lació d’energies renovables i de llum, instal·lacions solars noves, les rehabilitacions i/o ampliacions de les existents, la millora dels sistemes de gestió de residus i/o la implementació de pràctiques sostenibles en la gestió dels recursos naturals, entre d’altres.

Les bases estableixen una sèrie de

condicions que els establiments han de complir:

  •  Ser un establiment turístic registrat en el Registre de Turisme de Catalunya

  • Tindre un certificat de l'Estat Espanyol d'Empreses Turístiques i empadronament a Catalunya.

  • El projecte plantejat haurà de ser innovador i contribuir a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de l'empresa.

  • Les actuacions s’han de fer en edificis complets destinats a allotjament turístic.

  • La data de construcció de l’edifici ha de ser anterior a l’1 de gener de 2007.

  • Amb les actuacions, s’ha de reduir el consum d’energia no renovable almenys un 30 %.

  • Els projectes hauran de tenir un mínim de 20.000 € de despesa subvencionable.

  • L’import subvencionat pot incrementar-se pels casos que millorin la qualificació energètica total de l'edifici en, almenys, una lletra. I en el cas que l’edifici ja disposi del certificat A, ha de reduir igualment un 30 % el consum.


És recomanable que busqueu assessorament tècnic per donar aquest IMPULS de sostenibilitat als vostres establiments.
Conèixer les condicions de les ajudes específiques del vostre sector, ens facilita proposar-vos quines mesures podeu contemplar per accedir-hi!

Sabem que aquest tipus de tràmits us suposen un mal de cap…
per això som aquí per:

acompanyar-vos en el procés,
fent-nos càrrec de tota la paperassa!

Els honoraris dels tècnics també seran subvencionats total o parcialment per les ajudes!


Finalment, sapigueu que es tracta d’un procediment de concurrència no competitiva, és a dir, les sol·licituds seran ateses per ordre de presentació fins que s’esgoti el pressupost del programa. El termini màxim per acabar l’execució de les actuacions és de 12 mesos des de la data de notificació de la resolució de la concessió de l’ajuda.


Si voleu més informació sobre els terminis de la convocatòria i les instruccions detallades per sol·licitar aquestes ajudes, us copiem aquí mateix la pàgina web de l'Agència Catalana de Turisme o trobareu les bases reguladores de la convocatòria: https://empresa.gencat.cat/ca/detalls/article/financament-projectes-eficiencia-energetica-economia-circular


A continuació us deixem el vídeo de la jornada de presentació, on la Direcció General de Turisme va explicar en detall com han plantejat aquesta convocatòria dotada amb més de 26 milions d’euros que pot servir per ajudar a establiment de turisme rural de tot el territori català:



SI VOLEU SABER-NE MÉS,
no dubteu a contactar amb nosaltres!

Us podrem oferir una sessió (gratuïta) per què ens expliqueu el vostre cas i parlar de com podem ajudar-vos sense compromís!

Si us sembla més còmode ens podeu fer un truc o enviar un mail directament!
Estarem encantats d’ajudar-vos.

info@grinpuls.cat
(+34) 611 52 44 70

Previous
Previous

Singularitat. Espais que capten clients.

Next
Next

Digitalització dels establiments de turisme rural.